3D printer kopen
Design,  Overig

Wil je een 3D printer kopen voor thuisgebruik?

Het is niet gek dat je ook in een 3D resin printer kopen geïnteresseerd bent geraakt. Er wordt immers veel over gesproken tegenwoordig. De mogelijkheden lijken steeds groter te worden. Natuurlijk is het wel belangrijk om eerst even te bekijken of de printer wel het juiste middel is om jou te helpen bij het uitwerken van je ideeën. Bovendien is het dan natuurlijk ook belangrijk om te bekijken welk model hierbij kan helpen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de juiste keuze maakt. Het is van belang om op de volgende zaken te letten.

Wat wil je gaan ontwerpen?

Een 3D printer kopen hangt bijvoorbeeld af van het doel dat je hebt. Je zal dus eerst een beeld moeten vormen van wat je ermee wilt ontwerpen. Dat gaat dan vaak natuurlijk wel verder dan de standaardontwerpen die online te vinden zijn. Juist wanneer je eigen ideeën wilt ontwikkelen, dan is het wel van belang om een printer te kiezen waarmee dit ook mogelijk is. Naast de printer zijn dan bijvoorbeeld de software en de scanner waarmee je werkt ook van groot belang. Denk dus ook aan dit soort zaken bij het kiezen van een model.

Denken aan de toekomst

Daarnaast wil je het liefst een 3D printer kopen die over langere periode mee kan gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om de mogelijkheid om de printer in de toekomst te kunnen aanpassen aan de eisen die dan zullen gelden. De mogelijkheid om uitbreidingen toe te passen of upgrades te doen wordt door verschillende fabrikanten geboden. Door hier vanaf het eerste moment al op te letten is het beter mogelijk om duurzaam over een langere periode met de printer om te kunnen gaan. Dit zijn vaak de printers die je aan de hand van zelfbouw in elkaar kunt zetten na aanschaf.

Passen bij je wensen

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk dat de printer van je keuze past bij de wensen die je hebt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten met welke materialen je kunt printen. Een 3D printer kopen die verschillende soorten filament aankan is altijd aan te raden. Zo kan je het apparaat heel flexibel inzetten en kan je verschillende soorten objecten ontwerpen en uitwerken. Vooral wanneer je de printer op een creatieve manier wilt gebruiken is dit een belangrijk voordeel te noemen. Denk hier dus ook goed over na wanneer je op zoek gaat.

Klik hier te koop een multi-materiële 3d-printer!

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!