riemen
Fashion

Verschil tussen mannen en vrouwen riem

Een riem is een handige accessoire wat eigenlijk iedereen wel in huis moet hebben. Bijna geen enkele broek past zo perfect dat je geen riem nodig hebt. De riem zorgt er voor dat je niet de hele dag je broek hoeft op te trekken. Het is ook handig voor mensen met wat vollere benen maar wel een smalle taille. Voor de benen moeten ze dan een grotere maat nemen maar bij de taille is de broek dan te breed. Een riem is dan de oplossing. Er zijn riemen voor vrouwen en riemen voor mannen. Wat is nou het verschil tussen deze riemen?

De breedte van de riem

Bij een dames riem zijn er geen regels over hoe breed de riem hoort te zijn. Er zijn veel soorten afmetingen beschikbaar. Je hebt dunne damesriemen van nauwelijks een centimeter tot grote varianten die wel tot 8 centimeter breed zijn. Bij mannen zijn er wel standaard afmetingen voor de breedte van de riem. Meestal is de breedte van een heren riem 4 of 5 centimeter. Dit grote verschil in breedte heeft te maken met de verschillende kleding type die gedragen worden. Mannen dragen riemen vaak bij formele kleding. De vrouwen gebruiken riemen niet alleen voor bij een broek maar ook voor bij een jurkje. Voor vrouwen zijn riemen echt een accessoire om je outfit mee op te leuken. Voor mannen is een riem meer een handige accessoire.

De gesp

Een ander duidelijk verschil tussen een heren riem en een dames riem is de gesp. Bij de vrouwen wordt er gebruikt gemaakt van talloze kleuren, vormen en materialen om riemen op te leuken. Bij de mannen zijn de gespen wat meer standaard. Dit komt omdat mannen vaak houden van eenvoudige vormen. Mannen gebruiken riemen ook vaker omdat het handig is en niet omdat het mooi staat.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!