brandwerende glazen
Home

Beveilig uw pand met brandwerend glas

Wist u dat ramen een van de grootste risicoplaatsen zijn voor branddoorslag? De meeste beglazing is niet opgewassen tegen de vuurzee en knapt door de hitte. Om dit te voorkomen is brandvertragend glas ontwikkeld. Het is een bijzonder effectieve manier om de brandveiligheid van een pand te verbeteren.

Maak uw pand veilig

Bij brand is het allerbelangrijkste dat uw woning of bedrijfspand zo lang mogelijk beschermd is tegen de vuurzee. Brandwerend glas maakt ieder pand veiliger, het heeft namelijk een brandvertragend effect. Door de brandwerende ramen wordt overslag van vuur tegengehouden of voorkomen. Hierdoor heeft u meer tijd om te ontsnappen in noodgevallen en blijven uw spullen langer beschermd.

Brandwerende ramen

Kiest u voor brandwerend glas, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Er zijn brandwerende voorzetramen en brandwerende achterzetramen ontwikkeld. En er bestaan zelfs brandwerende kozijnen. Ook is er een oplossing voor bijvoorbeeld monumentale panden, waarvan het gevelaanzicht niet veranderd mag worden.

Brandwerende voorzetramen

Maar hoe wordt dat brandvertragende glas dan geplaatst? Er zijn speciale brandwerende voorzetramen ontwikkeld. Deze ramen houden vuur wel tot 33 minuten tegen. De voorzetramen zijn ideaal, doordat ze voor de bestaande ramen worden gemonteerd, zonder aanpassingen aan de bestaande raamkozijnen. De voorzetramen worden aan de buitenkant van het pand bevestigd. Een nadeel hiervan is dat de kozijnen op deze manier niet brandwerend zijn. Om toch brandwerende kozijnen te realiseren, zonder het aanzicht van uw gevel te wijzigen, zijn er achterzetramen ontwikkeld.

Brandwerende achterzetramen

Bij monumentale panden mag het aanzicht van de gevel vaak niet veranderd worden. In dit geval bieden de brandwerende achterzetramen een perfecte oplossing. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de brandveiligheid van bestaande raampartijen en kozijnen te verhogen. Door een combinatie van gelaagd en gehard glas en hoogwaardige profielen ontstaat een supersterke constructie die zonder hak- of breekwerk op het kozijn kan worden aangebracht. Een voordeel van de achterzetramen is dat ze de gehele raamconstructie beschermen tegen brand, waardoor u zonder wijzigingen van de bestaande gevel toch brandwerende kozijnen kan realiseren.

Nog meer voordelen

Het brandwerend glas houdt niet alleen vuur tegen, maar staat ook bekend om haar thermische isolatie, geluidsisolatie en om inbraakpreventie. Zo haalt u naast brandveiligheid nog veel meer voordelen uit deze beglazing.

Wilt u de brandveiligheid van uw pand vergroten? isoglas.nl helpt u graag met uw brandwerende beglazing.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!