daklekkage
Home

Help, ik heb een daklekkage: wat nu?

Zie jij een grote, vochtige plek op jouw plafond? Of druppelt er water via jouw plafond naar binnen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een daklekkage. Zoals jij ongetwijfeld wel weet kan een lek in jouw dak behoorlijk wat schade aanrichten. Het is dus zaak om zo snel mogelijk in actie te komen. Heb jij nog niet eerder te maken gehad met een daklekkage? Dan weet je ongetwijfeld niet goed wat je moet doen. Wacht vooral niet af, want hierdoor kunnen grote problemen ontstaan. Om jou op weg te helpen vertellen we je hieronder wat jij moet doen in het geval van een daklekkage!

Zelf aan de slag met de lek?

Stroomt het water via jouw dak naar binnen? Dan probeer je mogelijk eerst om het lek zelf te dichten. Dit is echter een lastige opgave, zeker wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Daarom raden wij jou ook aan niet zelf aan de slag te gaan met een daklekkage. De kans dat jij het probleem verhelpt is namelijk bijzonder klein. Mogelijk is het lek tijdelijk gedicht, maar de kans is groot dat de lekkage snel weer opduikt. Jij kunt het probleem echter ook alleen maar groter maken. Ga zelf dus niet aan de slag met een daklekkage!

Vang het water op

Indien het water naar binnen stroomt, kan er schade ontstaan. Jij wilt deze schade uiteraard beperken. Dit doe je niet door zelf een poging te wagen het lek te dichten. Nee, laat dit lekker over aan een dakdekker. Wel kun jij actie ondernemen om de waterschade in huis te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld om het water zoveel mogelijk op te vangen. Dit kan met behulp van bakken, emmers of pannen. Ook kun je handdoeken gebruiken. De waterschade blijft zo zeer waarschijnlijk beperkt.

Schakel met spoed een dakdekker in

Is er sprake van een daklekkage? Dan wil je dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. Als inwoner van Zwolle heb je wat dat betreft geluk. Deze dakdekker in Zwolle heeft namelijk een speciale spoedservice. Dankzij de spoedservice kun jij 24 uur per dag, zeven dagen per week, een beroep doen op deze dakdekker. Er komt direct een dakdekker naar jou toe, waardoor het lek snel gedicht wordt. De schade blijft op deze manier beperkt.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!