vogelnest schoorsteen
Home

Ik heb last van een vogelnest in mijn schoorsteen, wat nu?

Wie last heeft van een vogelnest in de schoorsteen, moet natuurlijk direct actie ondernemen. Dit kan immers voor allerlei problemen zorgen. Zo kan de schoorsteen bijvoorbeeld verstopt raken, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. In dat opzicht is het dus goed om de schoorsteenveger erbij te betrekken. Die weet wel wat de beste manier is om dit probleem aan te pakken. Het is goed om eens te bekijken waar je allemaal op moet letten.

Contact opnemen met de specialist

Het is altijd slim om direct de schoorsteenveger te bellen. Door snel contact op te nemen en het probleem uit te leggen is een passende oplossing aan te dragen. In de meeste gevallen gaat het dan om het schoonmaken van de schoorsteen met een schoorsteenboor. Een goede schoorsteenveger heeft dit stuk gereedschap standaard in de uitrusting zitten. In dat opzicht is het dus gemakkelijk te verzorgen op de juiste wijze wanneer je de juiste specialist kiest. Doe dit dus als eerst.

De schoorsteen beter afschermen

Wanneer de schoorsteenveger erbij betrokken wordt, is het ook direct goed mogelijk om maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Dat betekent bijvoorbeeld dat er een manier wordt gezocht om de schoorsteen af te schermen maar toch bruikbaar te houden. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor het laten plaatsen van een rooster. Zo kan de schoorsteen gewoon roken, maar kunnen vogels geen nieuwe nesten erin bouwen. Dit is een belangrijke klus voor de specialist. Zorg hier altijd ook direct voor na het reinigen.

Nog eens laten nazien

Het is bovendien ook slim om zelfs na het nemen van de maatregelen de schoorsteenveger nog eens terug te laten komen. Op die manier kan je er zeker van zijn dat alles ook gewoon goed in orde blijft. Wanneer je de schoorsteen regelmatig laat nazien kan je duidelijkheid hebben of de vogels niet toch een nest hebben weten te bouwen. Bovendien is het dan ook zo dat de schoorsteen goed schoon te houden is met het oog op al het andere wat erin kan gebeuren waardoor deze vuil kan worden.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!