huis ongedierte vrij
Home

Tips voor een ongediertevrije woning

Als je ongedierte op televisie ziet, dan krijg je al de kriebels! Je wilt je dan ook niet voorstellen hoe het is om stinkende, harige of stekende beestjes in huis te hebben. Hoe je dat kunt voorkomen? Daar hebben we een aantal goede tips voor!

1. Houd je huis zo schoon mogelijk

Aangekoekt vet op het aanrecht, voedsel op de grond en een volle vuilnisbak van minstens zes weken? Een smerige woning kan al snel muizen, ratten of kakkerlakken aantrekken. Een plaag van één van deze beestjes kan met veel pech jaren in stand worden gehouden als je niets aan de hygiëne doet. Ga dus maar gauw poetsen!

2. Ruim zoveel mogelijk tuinafval op

Je wilt niet weten wat voor ongedierte een mesthoop kan aantrekken. En onder een hoopje oude bladeren kunnen makkelijk een paar muizen of ratten verscholen zitten. Geef het ongedierte geen kans om zich ergens in je tuin te verschuilen! Laat het tuinafval zo snel mogelijk afvoeren.

3. Dicht zoveel mogelijk gaten in je woning

Is je woning een gatenkaas? Bedenk dat knaagdieren en insecten zich makkelijk door allerlei gaten en kieren in muren of daken kunnen persen. Voor je het weet, groeit er dan een wespennest op zolder. Wie weet zitten de muizen zo in je keukenkastjes en worden er zelfs aan elektriciteitskabels geknaagd. Bespaar je deze ellende en ga zoveel mogelijk gaten dichten!

4. Verlaag de luchtvochtigheid in je huis

Sommige ongediertesoorten, zoals zilvervisjes, zijn dol op warme vochtige omgevingen. Nu zijn nieuwbouwhuizen vaak erg goed geïsoleerd, waardoor zowel vocht als warmte niet goed weg kunnen. Ventileer je woning daarom zo vaak mogelijk en houd de temperatuur ook zo laag mogelijk. Mogelijk bespaar je hiermee ook op stookkosten!

5. Ruim zoveel mogelijk rommel op

Muizen en ratten verschuilen zich graag tussen allerlei dozen. Hetzelfde geldt voor zilvervisjes en papiervisjes, hoewel die zich liever ín de dozen verschuilen om deze op te kunnen eten. Houd je huis dus aan kant: berg oud papier op in plastic dozen en stapel geen spullen op elkaar. 

Toch last van ongedierte in je huis? Dan moet je zeker contact opnemen met Beestjeskwijt, want daar vind je meteen een ongediertebestrijder uit je eigen regio. Je gaat naar de website, vult je postcode of woonplaats in en je kunt meteen contact opnemen met je lokale expert. Hij zorgt er wel voor dat de beestjes in je woning zo snel mogelijk verdwijnen!

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!