dakinspectie
Home

Waarom een dakinspectie uit laten voeren?

Het dak op jouw woning beschermt je tegen verschillende weersomstandingheden. In hete zomers voorkomt een dak dat jij constant in de brandende zon moet zitten. En in de herfst en winter zit jij er warm en droog bij dankzij een dak. Jij mag dus maar wat blij zijn dat je een dak boven je hoofd hebt. Ondanks het belang van zo’n dak zijn er maar weinig mensen die ernaar op- of omkijken. Het is echter wel belangrijk om dit te doen. Er kan namelijk schade ontstaan aan jouw dakbedekking. En wanneer de dakbedekking is beschadigd, is een lekkage het logische gevolg. Daarom is het aan te raden met regelmaat een dakinspectie uit te laten voeren.

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Veel Nederlanders denken dat zij een dakinspectie zelf wel even uit kunnen voeren. Dit kan inderdaad, maar wij raden jou zeker niet aan dit zelf te doen. Waarom niet? Omdat jij niet weet waar je op moet letten bij zo’n inspectie. Zo wordt een hellend dak vaak vanaf de grond bekeken. In dat geval is schade natuurlijk niet goed waarneembaar. Betreft het een plat dak? Dan loop jij hier waarschijnlijk vluchtig een rondje overheen. De kans dat je schade ziet is zodoende niet groot. Bovendien weet jij niet wat je moet doen wanneer er wel schade is. Daarom is het verstandig een dakinspectie uit te laten voeren door een dakdekker.

Schakel DakPro in

Ben jij nog op zoek naar een professionele dakdekker om dakinspectie uit te laten voeren? Neem dan eens contact op met DakPro in Venlo. Hier vind je namelijk alleen maar ervaren dakdekkers. Zij weten precies waar zij bij een inspectie van het dak op moeten letten. Schade aan een hellend of plat dak wordt hierdoor altijd waargenomen. Een dakdekker van Leeuwarden DakPro kan in dat geval direct in actie komen. Ook kan hij preventieve maatregelen nemen, zodat jij een lekkage mogelijk een stap voor bent.

Hoe vaak laat jij een dakinspectie uitvoeren?

Dakinspectie uitbesteden aan een dakdekker brengt kosten met zich mee. Daarom wil jij vast niet onnodig vaak zo’n inspectie uit laten voeren. En dat is natuurlijk logisch. Gelukkig hoef jij echt niet maandelijks een dakdekker in te schakelen voor een dakinspectie. Over het algemeen is het voldoende om jouw dak één keer per jaar te laten inspecteren. Vaker kan natuurlijk, maar noodzakelijk is het zeker niet.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!

One Comment

  • Ivan

    Ik heb de woningbouwvereniging ingewreven dat ze het dak van ons woongebouw regelmatig moeten laten inspecteren. Dit, nadat er een lekkage van het dak moest worden verholpen. Ik heb meteen gezegd dat een regelmatige reiniging van de dakpannen geen overbodige luxe is bij een wat ouder gebouw.