Waarom kiezen voor led lampen?

led lamp kiezen
HomeLeave a Comment on Waarom kiezen voor led lampen?

Waarom kiezen voor led lampen?

Iedereen kent ze tegenwoordig wel; led lampen, maar nog niet iedereen heeft ze in huis. Wij geven we je in dit blog informatie over waarom led lampen zowel een goede keuze zijn voor jouw portemonnee als wat je er mee kan in je interieur. 

Wat is de levensduur van een led lamp? 

Wij horen vaak dat led lampen een stuk duurder zijn in aanschaf en dat er daarom nog vaak wordt gekozen voor een normale gloeilamp. Hoewel led lampen vaak wel een stukje duurder zijn in aanschaf, gaan ze wel een stuk langer mee. Kortom, je hebt in dit voorbeeld meerdere gloeilampen nodig om gelijk te komen met de levensduur van een enkele led lamp. Hierdoor wordt de aanschafprijs van andere lampen al snel een stukje duurder. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt. 

  • Gemiddeld aantal branduren led lamp: 35.000;
  • Gemiddeld aantal branduren gloeilampen: 1.000;
  • Gemiddeld aantal branduren spaarlamp: 7.500;
  • Gemiddeld aantal branduren halogeenlamp: 3.500.

Wat zijn de voordelen? 

Naast dat ze zeer hoog aantal branduren hebben, hebben led lampen ook meerdere voordelen. Zo geven ze ten allereerste meteen een vol en helder licht. Waar je met ouderwetse lampen nog wel eens moet wachten op volledig licht, heb je dat bij led lampen niet. Ten tweede worden ze niet warm en zijn ze daardoor energiezuiniger. Bij oudere lampen gaat een gedeelte van de energie aan het verwarmen van de lamp. Een led lamp focust zich puur op het verlichten van de kamer en daar is een lamp ook voor bedoeld. 

Verschillende type led lampen

De twee bekendste type led lampen zijn de E14 led lamp (kleine fitting) en de E27 led lamp (grote fitting), maar er zijn nog veel meer verschillende types. Zo heb je ook led lampen met een dim functie, in TL buizen, kogellampen en sensorlampen. Kortom, keuze voor iedereen. 

Ben jij op zoek naar led lampen die passen in jouw interieur? De kans is zeer groot dat er ook een ontwerp lamp bestaat die past bij jouw smaak. Zo hoeft een lamp niet alleen maar een lichtbron te zijn, maar ook een stukje kunst. Hierdoor krijgt jouw gewenste kamer een unieke stijl. 

Hopelijk hebben we je iets meer informatie gegeven over waarom het kiezen voor led lampen een slimme keuze is. Wij willen je veel succes wensen met het inrichten en belichten van je huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top