beamer aanschaffen
Interior

Beamer kopen? Waar moet je op letten?

Als je denkt aan een home cinema ervaring, is een beamer een van de keuzes. Je kunt namelijk kiezen voor een grote televisie (of smart tv), of een projector. Als je nog twijfelt over wat voor jou het beste is, krijg je in dit artikel een overzicht van belangrijke punten voordat je je keuze kunt maken. Soorten beamers en de voor- en nadelen van beamer kopen komen aan bod.

Wat is een beamer en wie heeft deze nodig?

Een beamer of projector, is een lichtbron waarmee je beeld op een scherm projecteert zodat je de presentatie op een groot scherm hebt. Beamers worden veelal gebruikt op scholen, denk aan presentaties, maar ook in het bedrijfsleven en op universiteiten. Maar je kunt een projector natuurlijk ook gebruiken als je een beamer als thuisbioscoop wilt hebben. Dit is zeker een optie en je kunt hiermee vele kanten op.

Doel van de beamer

Je moet natuurlijk goed bedenken met wat voor doel je de beamer gaat gebruiken. Als je een beamer nodig hebt als je veel op reis bent, is een mobiele beamer een optie voor jou. Het is dan voornamelijk belangrijk dat deze licht is. Voor een home cinema heb je natuurlijk vooral scherp beeld nodig, dus dan is een goede resolutie erg belangrijk. Speciaal voor scholen zijn er educatieve beamers of short-throw beamers. Deze soorten beamers zijn ook in combinatie met digitale schoolborden te gebruiken. Bedenk dus eerst goed welke soort jij nodig hebt en ga met die kennis op zoek naar de perfecte beamer voor jou.

Home Cinema Beamers

Voor de bioscoopervaring zijn er home cinema beamers. Met deze beamers speel je vrijwel alle denkbare formaten af die jij wilt. Van 3D Blue-Ray tot videogames van HD game consoles en alles daartussen in. Deze beamers hebben een hoog contrastratio zodat de zwarte tinten goed duidelijk zijn bij een spannende serie of film. Deze beamers worden toegepast in zowel huiskamers als home theater omgevingen.

Voordelen van een beamer kopen

Een groot voordeel van een beamer is dat deze relatief weinig ruimte inneemt en je gemakkelijk en snel een bioscoopervaring kunt creëren. Een nadeel is dat de audio van een projector zelf vaak niet heel erg bijzonder zijn en daarnaast is een beamer niet hetzelfde als een televisie. Hierdoor is het zo dat je geen zenders kunt ontvangen op de beamer zelf en dit speelt mee in het waarom mensen vaak kiezen voor een televisie in plaats van een beamer.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!