Eetkamer trendwatch
Home,  Interior

Eetkamer trendwatch 2019

Ben je op zoek naar een upgrade voor de eetkamer? Benieuwd wat de trends zijn op het gebied van eettafels, eetkamerstoelen en verlichting? Wordt dit een jaar overheersend rieten, lederen, witte of zwarte interieurkeuzes? In dit artikel vind je een korte toelichting op wat de trends en keuzes zijn die dit jaar interessant zijn en jou de blits kunnen laten maken op de volgende dinnerparty.

De do’s

Voor komend jaar zijn dikke gordijnen weer hip, buiten het feit dat deze enorm bijdragen aan de akoestiek in huis, geven deze ook een luxe ambiance. Grijstinten zijn ook nog steeds hip in 2019, vooral gecombineerd met felle accenten, hierdoor pas je colorblocking toe. Voor colorblocking is bijvoorbeeld een combinatie van witte eetkamerstoelen met een aantal lichte antraciettinten en bijna-neon oranje of rode kussens al genoeg.

Op het gebied van tafels is het zo dat onbehandeld hout nog steeds hip is, let wel op dat het erg makkelijk is om onbehandeld hout onherstelbaar te bevuilen of beschadigen. Het is daarom aan te raden om het licht af te schuren en daarna eventueel te behandelen met blanke lak of een andere manier van impregneren. Op deze manier behoud je de natuurlijke look en de nerf die dit type tafel juist zo mooi maakt.

Om samen te vatten geldt voor de hipste onder ons dat contrast en “bijna-vloekende-kleuren” als sleutelwoorden voor de inrichting voor 2019. Voor diegenen die het iets meer ontspannen willen aanpakken en niet “all-out” hip hoeven, is de keuze voor luxueuze materialen de tip voor 2019.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!