haard in huis
Interior

Hoe stook ik veilig in huis?

Lekker stoken in huis is natuurlijk leuk en gezellig, vooral op de koude dagen van het jaar. Bedenk je alleen wel dat het natuurlijk een belangrijke zaak is dat dit allemaal veilig moet gebeuren. Alleen al om die reden is het slim om te kijken welke zaken er allemaal nodig zijn om veilig te kunnen stoken. Zo is er bijvoorbeeld een rol weggelegd voor De Schoorsteenbrigade. Er is echter nog meer van belang als het gaat om de nodige veiligheid.

De haard goed leren gebruiken

Nog voor je met De Schoorsteenbrigade gaat werken is het eerst zaak om de haard goed te leren begrijpen. In dat opzicht is het bijvoorbeeld altijd goed om informatie te verzamelen over hoe je een haard eigenlijk moet gebruiken. Dit geeft je veel inzichten over wat je allemaal wel en juist niet moet doen. Alleen al door deze kennis is de kans op ongelukken direct al flink kleiner te maken. Dat is in ieder geval alvast een belangrijke zaak om te verzorgen.

Goed de schoorsteen reinigen

De rol van De Schoorsteenbrigade is natuurlijk te vinden in het schoonhouden van de schoorsteen. Bij een verstopping van de schoorsteen kunnen allerlei problemen opdoemen, denk bijvoorbeeld aan een schoorsteenbrand. Of denk aan gevaren met giftige stoffen. Is de schoorsteen echter goed onderhouden door professionals, dan zorg je ervoor dat al dit soort problemen niet aan de orde zullen zijn. Dat maakt het dus belangrijk om te doen. Werken met professionals is in dat opzicht eigenlijk de enige optie die je hebt.

Het hout veilig opslaan

Wat een specialist als De Schoorsteenbrigade ook zal benadrukken, is dat het slim is om goed om te gaan met het hout. Dat doe je bijvoorbeeld door het op een veilige manier op te slaan. Dat betekent dus dat je het niet te dicht bij het vuur moet leggen. Daarmee neem je geen onnodige risico’s. Er zijn naast al deze stappen nog meer zaken waar je op moet letten. Het is slim om je goed te laten voorlichten door een specialist op dit gebied om alles goed aan te pakken.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!