waterpomp of cv ketel
Interior

Kies je voor de cv ketel of de warmtepomp?

Het klimaat is aan het veranderen, door de hoge CO2 uitstoot van huishoudens warmt de aarde op. Als we de aarde nog honderden jaren willen laten bestaan moet er drastisch worden ingegrepen. Als je nu een nieuwe cv ketel wilt aanschaffen kom je er dan ook achter dat er tegenwoordig meerdere mogelijkheden zijn. Er is een nieuwe uitvinding als het gaat om het verwarmen van je huis. Deze nieuwe uitvinding is de warmtepomp. Ga je nu kiezen voor de cv ketel of warmtepomp.

Waarom een cv ketel?

Een cv ketel kennen we al jaren. Sinds een lange tijd stoken we al met aardgas en dit heeft voordelen. De cv ketel is goedkoop in de aanschaf en gemakkelijk in een ketelruimte te plaatsen. Voor elk huishouden is er tegenwoordig wel een geschikte cv ketel. Als je een beetje om de aarde wilt denken dan moet je al snel denken aan een HR ++ ketel. Dit is een cv ketel die laag verbruik heeft vergeleken met de warmteopbrengst. Deze ketel maakt ook weinig gebruik van elektriciteit als hij actief is. De nieuwste HR ketel wekt zelf een klein deel elektriciteit op waardoor je minder stroom hoeft af te nemen van de energieleverancier.

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt zijn energie uit gratis natuurlijke elementen. Er wordt gebruik gemaakt van warmte uit de aardbodem en er wordt gebruikt maakt van grondwater en van lucht. Deze warmtepomp is het beste voor het milieu omdat het geen gebruik maakt van de aardgassen. In 2050 wilt de overheid dat iedereen een warmtepomp in huis heeft. Dus als je nu een nieuwe cv ketel nodig hebt, is het misschien een goed idee om er over na te denken. De aanschaf van een warmtepomp is een stuk duurder. Dit is de reden dat veel mensen het niet aanschaffen. Het goede nieuws is dat de overheid je beloont als je een warmtepomp aanschaft. Er worden namelijk subsidies weg gegeven.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!