Interior

Wat is het geheim achter een perfect pak?

Of je nou elke dag in pak op je werk verschijnt of maar af en toe een pak draagt, eigenlijk hoort er bij elke man een mooi pak in zijn kast te hebben hangen. Het merk, de kleur en de prijs zijn natuurlijk belangrijk wanneer je een pak aanschaft. Toch is de pasvorm misschien wel het allerbelangrijkst. Dit blijkt niet voor elke man een makkelijke opgave. Daarom geven wij wat tips voor het vinden van het perfecte pak.

Pasvorm colbert

Sommige mannen kunnen zich in ieder pak hijsen, maar voor de meeste mannen is het lastig om een mooi pak te vinden. Dan zit het jasje bijvoorbeeld net te krap, of juist net te ruim. Hoe weet je dat het pak niet te groot voor je is? Wanneer de schoudervullingen over de schouder vallen, is het pak te groot. Een perfect zittend colbert valt exact op de schouders.

De mouwlengte van het jasje is ook belangrijk. De meningen hierover zijn echter wel verdeeld: de een houd van langere mouwen en de ander van iets kortere mouwen. Vaak wordt een oude regel voor het controleren van de mouwlengte gebruikt. Wanneer je de armen langs je lichaam houdt en het jasje in je handpalm valt, is de mouwlengte goed.

Een voorbeeld van pakken met een perfecte pasvorm zijn die van Corneliani. De colberts van dit merk kennen een erg comfortabele pasvorm. Bij deze pakken hoef je je geen zorgen te maken of de mouwlengte goed is.

Het is ook mode om een stukje van het overhemd onder het jasje uit te laten komen. In dat geval kun je ervoor kiezen om een mouwlengte tot aan de polsen aan te houden. Dit is vooral handig die manchetknopen bij hun overhemd dragen.

Kleur en stof

Wanneer je een pak gaat kopen heb je keuze uit een breed scala aan kleuren. Wil je een pak dat je naar verschillende gelegenheden aan kunt trekken? Dan kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur. Voorbeelden hiervan zijn zwart, grijs en donkerblauw. Je kunt meer kleur aan je pak toevoegen door het te combineren met een mooie gekleurde stropdas of een fleurig overhemd.

Sommige pakken kunnen erg prijzig zijn. Het is extra fijn om een mooi pak voor een outletprijsje te kunnen scoren. Een Corneliani pak kun je online kopen bij een Corneliani outlet. Zo ben je er zeker van dat jij een perfect pak hebt tegen een leuke prijs.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!