lockdown hobby
Lifestyle

Lockdown doorkomen met borduurpakketten, yoga en lezen

Horeca dicht, winkels dicht, school dicht en dan ook nog een avondklok. Eerst vond ik het verschrikkelijk. Vrijheden heb je niet echt meer. Tot ik het om ging draaien. Deze lockdown biedt zoveel mogelijkheden. Ik heb eindelijk de tijd om meer aandacht te geven aan mijn vriendin en moeder.

Allemaal hebben we een nieuwe hobby ontdekt. Ik ben in de FIRE beweging gedoken, mijn vriendin tekent en mijn moeder heeft genoeg borduurpakketten om nog tot de Kerst door te kunnen. Hoe zit het met jouw lockdown hobby? Hier wat suggesties!

Weg van die beeldschermen

Tijdens de eerste lockdown ontdekte ik al dat ik veel te veel achter mijn telefoon, laptop en tv zit. Elke week een nieuw berichtje met je schermtijd, die alwéér gestegen was. Een dag of week zonder telefoon was voor mij iets te extreem (ik moet bereikbaar blijven voor mijn werk), maar de tijd waarop ik nutteloos aan het scrollen was moest omlaag.

Om mezelf toch te kunnen vermaken zonder beeldschermen, heb ik een aantal boeken besteld. Ik heb een aantal persoonlijke ontwikkeling boeken (van die boeken die je niet in één dag uit leest) en een aantal relax boeken (voor ’s avonds, bijvoorbeeld).

Meer bewegen, ook al wordt dat steeds lastiger

Ik ging regelmatig naar de sportschool. Helaas moesten ook zij hun deuren tijdelijk sluiten. Ik ben in de tussentijd aan de yoga geslagen. Je zou denken, een man aan de yoga? Klinkt raar, he?

Ik heb een kantoorbaan en zit daardoor flink wat uren op mijn achterste. Voor je houding niet altijd de juiste keuze. Van mijn fysiotherapeut kreeg ik de tip om te kijken naar yoga. Het lijkt heel zweverig, maar het is nog best intensief. Je gebruikt spieren die je bij een buikspierkwartier of een goede lunch ook gebruikt. Maar tegelijkertijd stretch je ook alles los, dus het voelt ontzettend lekker. En mannen: het ziet er misschien makkelijk uit, maar ga het maar eens proberen..

Nieuw bij ons thuis: spelletjesavond

Onlangs ontdekte ik Cluedo. Je begrijpt, ik ben late to the party. En Cluedo is niet het enige spel dat ik ontdekte tijdens deze nieuwe lockdown. Ook SkipBo is hier groot favoriet. We zetten lekkere snacks op tafel, ik pak een biertje en mijn vriendin een wijntje en onze spelletjesavond kan van start. Vaak hebben we niet door dat er zo twee of drie uur voorbij gaat. En onze telefoons? Die liggen ergens anders, aan de oplader of in de keuken. Niet nodig bij onze spelletjesavond.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!