Vloer kiezen
Lifestyle

Voor welke vloer kies jij?

Voordat je een vloer type kiest, is het belangrijk om te weten wat voor sfeer je in huis wilt creëren. Een gietvloer oogt industrieel en modern. Laminaat en PVC-laminaat geven een huiselijke indruk. Ga je voor landelijk dan is een parketvloer mooi. Elke vloer is geschikt om een sfeervolle kamer in te richten. De kleur is bepalend voor de indruk die een ruimte maakt. Een lichte vloer zorgt dat je meubels opvallen. Een donkere vloer straalt meer warmte uit.

Gietvloer, welke ondergrond is geschikt?

Als je een gietvloer overweegt, moet je weten waar je op letten moet. Het eindresultaat zal erg mooi zijn als het goed gedaan wordt. De ondergrond van een gietvloer kan bestaan uit beton, natuursteen, plavuizen, of egaal en goed vastliggend hout. Ongeschikt als ondervloer zijn o.a.: kurk, zeil, linoleum, marmoleum. Er zijn twee bekende soorten gietvloeren:

PU (polyurethaan)
Epoxyvloer

Een polyurethaan vloer wordt vaak in woonhuizen gegoten. Deze gietvloer is geschikt voor vloerverwarming. De laag polyurethaan is sterk en krast niet snel. Een polyurethaan gietvloer is duurder dan epoxy. Epoxy kan in hoogglans geleverd worden, maar is door de laklaag kwetsbaarder dan polyurethaan.

Laminaat, PVC-laminaat, of parket?

Laminaat heeft er al een tijdje een broertje bij: het PVC-laminaat. Het is te verkrijgen in veel kleuren en is niet meer van gewoon laminaat te onderscheiden. Voordat het gelegd wordt moet de ondergrond strak zijn en vrij van stof en vuil. PVC-laminaat wordt geklikt en als je het zelf legt, kun je het vrij gemakkelijk op maat snijden. Kies een lichte kleur als je een kamer groter wil laten lijken. Als je juist van een zakelijke look houdt, is antraciet een optie. Houtkleuren maken een kamer warmer en knus.

Houten vloer of parket

Een houten vloer of parketvloer is altijd mooi en door de eeuwen heen geliefd gebleven. Je kunt kiezen voor verschillende houtsoorten en afwerkingen. Echt hout straalt authentieke warmte uit en geeft een landelijke sfeer. Er hangt een prijskaartje aan en parket vergt onderhoud. Ga voor goed parketvloer onderhoud altijd naar een specialist.

Zo heeft elke vloer voor- en nadelen. Kies de vloer die jij het mooiste vindt, en die bij je budget past.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!