Investeren in hypotheken

Overig

Investeren in hypotheken

Investeren in gebouwen en bedrijfspanden was vroeger alleen weggelegd voor banken en hele rijken mensen. Dit is echter niet meer het geval. Op sites zoals mogelijk.nl is het tegenwoordig mogelijk om in verschillende woningen en bedrijfspanden te investeren. Het idee hier achter is dat in plaats van een bank een groep particulieren geld lenen om een hypotheek voor een particulier te kunnen financieren.

Hoe werkt het?

Op zulke websites staan vaak verschillende bedrijfspanden en woningen die nog een investeerder nodig hebben. Op zo’n website staat altijd in welk plaats de woning staat, de gevraagde leen som, de WOZ waarde, de LTV (Leen som tegenover waarde van het object) en de te ontvangen rente.  Hier kun je dus direct zien waar je in investeert en wat voor gebouw het is. Het fijne hieraan is dan ook dat je investeert in iets fysieks en niet in iets virtueels zoals cryptocurrency of aandelen. Daarnaast is de woningmarkt momenteel redelijk stabiel en zal de waarde van een woning niet zo drastisch veranderen als de waarde van aandelen en cryptocurrency.

 

Winst

Het Rendement staat altijd aangegeven bij het gebouw. Meestal ligt deze rente rond de 6%. Dit is de winst die je zou maken op je geïnvesteerd bedrag. Dit is dan ook zeker heel aantrekkelijk zeker in een tijd waar de spaarrente van de banken zo laag zijn. Daarnaast kun je het risico beperken door te investeren in een gebouw die maar een lening zoek van onder de 50% WOZ waarde. Waardoor het object meer waard is dan het leenbedrag. Bij wanbetaling kan het object verkocht waarmee de financierders dan weer betaald kunnen worden.

 

Back To Top