gordijnen of jaloezieen
Tips

Gordijnen of jaloezieen, dat is de vraag!

De keus tussen gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën is bepalend voor de sfeer in een ruimte. Voor veel mensen blijkt deze keus minder makkelijk dan gedacht maar uiteindelijk hangt dit allemaal af van jouw persoonlijke smaak en behoefte. Dit hangt ook af van het belang van de kamer in het huis en hoeveel tijd je te besteden hebt aan deze kamer.

De keuzes

Voor gordijnen is de keus duidelijk, het trekt relatief veel stof aan en is daarom onpraktisch voor zolders en andere kamers die weinig gebruikt worden, wel is het natuurlijk een goeie oplossing voor slaapkamers waar de voorkeur ligt voor een meer dromerige sfeer.

Rolgordijnen passen vooral goed in bepaalde soorten inrichting, bij een inrichting waar men gaat voor een minimalistische look is het met name een echte bijdrage. Naast de bijbehorende stijl is er natuurlijk ook het praktische oogpunt waar blijkt dat rolgordijnen in veel gevallen minder onderhoud vragen dan gewone gordijnen.

Populair: houten jaloezieën

Jaloezieën passen voor mijn geval het beste bij een “strakke” inrichting, vooral bijvoorbeeld houten jaloezieën kunnen dan als contrast gebruikt worden. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld in een overheersend wit of grijs interieur waar deze houttinten gebruikt kunnen worden om het warmer aan te laten voelen. Het grote voordeel van dit soort raamdecoratie is dat de hoeveelheid licht die het doorlaat beter te regelen is dan andere soorten raamdecoratie. Hiernaast is het zo dat de kans dat jaloezieën de was in moeten natuurlijk aanzienlijk kleiner is dan bij gordijnen, goed om in gedachten te houden voor diegenen met kleintjes!

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!