mentale gezondheid
Tips

Update: Mental coaching tijdens lockdown

Update: dit artikel is aangepast op 25 januari 2021.

Mental coaching legt onder andere de nadruk op het beïnvloeden van gedachteprocessen. Voornamelijk het denken en doen, dat is het belangrijkste aan mental coaching. De gedachten vormen de weerspiegeling van onze werkelijkheid. Wij zien, horen en dat interpreteren wij met onze gedachten. Hierdoor vorm je dus ook je eigen beeld van je omgeving en de wereld waarin je leeft.

Grip over je gedachten

Met Mental coaching krijg je meer grip over je gedachten.
De gedachte van de mens zijn de drijfveer van het leven. Elk individu creëert zijn eigen gedachten en bepaald zij zijn eigen beeld en visie. Een metal coach ondersteunt mensen in het creëren van positieve gedachten en het verbeteren van het eigen beeld. Mental coaching helpt je daarin bewust te worden van je eigen gedachtepatronen. Het mooiste hieraan is, wanneer je van deze oude patronen bewust bent dan kun je deze doorbreken en daardoor ook verbeteren.

Groeiende angst door rellen

Op 24 januari zijn in verschillende steden in Nederland demonstraties uit de hand gelopen en zijn veel eigendommen vernield. Helaas ervaren veel mensen angst, paniek en krijgen last van depressieve gedachten. Juist nu is mentale gezondheid erg belangrijk.

Wil jij praten met een professional? Neem dan contact op met een mental coach of bel 113 als je last hebt van suïcidale gedachten. #samensterk

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!