Witte vuurtafel in tuin bij loungeset
Tips

Nieuwe vuurtafel voor in je tuin? 3 tips bij het kiezen!

Jouw tuin kan wel wat extra sfeer gebruiken. Dat was vorig jaar eigenlijk ook al zo. En als je heel eerlijk bent, kon je tuin twee jaar geleden eigenlijk al goed onder handen genomen worden. Nu is het dan echt tijd om er wat aan te doen. Dus heb je een loungeset besteld, de zaadjes al geplant en is de schutting ook al in de beits gezet.

Om je tuin of terras echt af te maken, staat je bijna niets meer in de weg. Behalve dan een mooie vuurtafel van Adezz. Ben jij van plan om binnenkort een vuurtafel aan te schaffen? Wij geven je drie tips!

Tip 1: Ga je voor aluminium of hout?

De vuurtafels van Adezz worden gemaakt van stoer aluminium, maar je hebt ook mooie vuurtafels (en vuurzuilen) die gemaakt zijn van hout. Aluminium geeft een moderne, design-achtige uitstraling. Hout geeft vooral een klassieke, landelijke look. Kijk goed rond in je tuin. Werk je veel met grijstinten en stoere materialen? Dan is een aluminium vuurtafel de perfecte keuze. Wil je juist wat extra warmte toevoegen aan het al strakke geheel? Kies dan voor hout.

Wist je trouwens dat er ook mooie vuurtafels zijn die gemaakt zijn van een mix van deze materialen? Zo heb je bijvoorbeeld vuurtafels met een aluminium blad en een houten onderstel. De perfecte combinatie!

Tip 2: Zo kies je de vorm

Rond, ovaal, de welbekende vierkante vuurtafel, een rechthoekige variant of toch de smalle vuurzuil. Zoveel keuzes.. Hoe kies je dan de juiste vorm voor jouw tuin of terras?

Het is vooral belangrijk dat je kijkt naar de loopruimte. De vuurtafel wordt vaak als middelpunt van de zithoek aangeschaft. Maar zoals jij en ik weten, sta je toch een aantal keer op om een drankje of hapje te pakken of om een bezoekje te brengen aan het kleinste kamertje in huis. En dan wil je niet stoeien met de kleine loopruimte.

Lees ook: Stalen deuren door je hele woning

Daarentegen wil je ook geen té kleine vuurtafel, omdat dat het geheel een stuk kleiner laat ogen. Wat ik persoonlijk zou doen, is de vuurtafel (qua grootte) nabootsen met een aantal dozen. Je hebt vaak wel wat dozen van je laatste online bestellingen die je op kunt stapelen. Zo kun je de doorloop testen, de algehele uitstraling van de zithoek bepalen én zie je gelijk of de maat goed is of dat je toch voor een groter of kleiner resultaat moet gaan.

Tip 3: Ga naar een specialist

Tegenwoordig kun je overal wel een vuurtafel online bestellen. Maar net als een loungeset wil je de verschillende opties toch graag even in het echt bekijken. Vooral ook omdat er toch wat technische aspecten aan zitten.

Een specialist kan je echt adviseren, terwijl een webshop simpelweg producten wil verkopen. Vraag of je een afspraak kunt maken (want, Corona) om langs te komen in de showroom. Bij speciaalzaken zoals deze kunnen ze een aantal modellen voor je klaarzetten om te bekijken en vergelijken. Wel zo fijn!

Succes met de zoektocht naar de perfecte vuurtafel voor jouw tuin of terras!

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!