stalen deur
Tips

Stalen deuren door je hele woning

Ik denk dat je ze al wel eens voorbij hebt zien komen op tv of in je Instagram of Facebook overzicht: een stalen deur. Stalen deuren zijn in relatief korte tijd ontzettend populair geworden. Stoer, strak, modern.. Het lijkt de perfecte combinatie.

Meer lichtinval dankzij een stalen deur

Het grootste voordeel van een stalen deur is toch echt wel de lichtinval die je in je interieur behoudt. Het fijne aan een glazen stalen deur is dat het licht vanuit je hal of woonkamer door kan lopen door de gehele ruimte. Een standaard binnendeur van hout of kunststof blokkeert het licht juist. De lichtinval die je behoudt met een stalen deur zorgt er ook nog eens voor dat jouw woning optisch groter lijkt.

Je hebt verschillende modellen taatsdeuren. Zo heb je stalen deuren die bijna volledig uit glas bestaan, maar ook stalen deuren die uit wat meerdere frames bestaat, waardoor je een speels en modern geheel creëert.

Laat ze altijd op maat maken

Bij Karwei en Gamma kun je stalen deuren kopen. Ze zijn zeker prijzig, dus waarschijnlijk heb jij zelf ook al naar een goede deal gezocht. Toch wil ik je wel aanraden: laat altijd zo’n deur op maat maken. Ik heb zelf ook gekozen voor een op maat gemaakte deur, waarbij de mensen van dat bedrijf bij mij thuis de boel op kwamen meten. Dan heb je garantie dat het altijd past én kunnen ze je voorzien van advies. Dat was voor mij echt doorslaggevend.

Vraag altijd even na hoe het zit met de garantie van de materialen. Glas is natuurlijk gewoon kwetsbaar. Er wordt al wat dikker materiaal gebruikt. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Vraag daar altijd nog even naar als je bij een specialist aanklopt voor stalen deuren.

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!