vuurtafel kiezen tips
Tips

Zo kies je de juiste vuurtafel voor jouw tuin!

Vuurtafels, we zien ze steeds vaker. Op een terras, bij de strandtent, maar ook gewoon in de eigen tuin. Dit type tuinmeubelen heeft veel woonharten voor zich weten te winnen in de afgelopen jaren. Logisch ook, want een vuurtafel is een prachtige toevoeging aan je huidige tuin. Wil jij zelf ook zo’n mooie vuurtafel in je tuin? Met deze tips kies jij de juiste variant!

Verschillende materialen

In verschillende webshops, zoals Vuurtafelsonline.nl, vind je veel verschillende materialen. Toch zijn houten vuurtafels en aluminium vuurtafels de meest populaire varianten.

  • Aluminium vuurtafels zijn stoer, modern en strak. Heb je dus een tuin met strakke tuintegels, een stoere loungeset en misschien wel een stijlvolle aluminium terrasoverkapping? Dan is aluminium echt de beste keuze voor jou.
  • Houten vuurtafels zijn juist weer geschikt als je meer warmte aan je tuin toe wil voegen. Hout is een mooi, natuurlijk materiaal en combineert mooi met het groen van planten en rieten of houten tuinmeubelen.
vuurtafel hout

De afmetingen van je vuurtafel

Rond, vierkant, rechthoekig of misschien wel de hoogte in met een vuurzuil? Er is zoveel mogelijk. Kijk goed naar de beschikbare ruimte in je tuin. Wil je een klein hoekje creëren om de zomeravonden in door te brengen? Of ga je juist voor een eettafel met ingebouwde brander waarmee je met veel mensen kan genieten van een brandende haard?

Voor grotere tuinen is een rechthoekige vuurtafel een perfecte keuze. Heb je een wat kleinere tuin? Dan is een vierkante vuurtafel of misschien zelfs een vuurzuil een betere keuze. Hiermee voeg je de sfeer en warmte van een vuurtafel toe zonder al te veel ruimte in te hoeven leveren.

Voor elk budget een vuurtafel

Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt namelijk vuurtafels die rond de 500 euro kosten. Maar een vuurtafel van 1.000 euro is ook veelvoorkomend. Met een ruime keuze aan vuurtafels moet er altijd een mooi exemplaar zijn dat binnen jouw budget valt.

Ligt dit nou net iets boven je budget? Dan kan je altijd zelf nog een vuurtafel maken. Met een inbouwbrander maak je zelf een vuurtafel. Hierbij kan je volledig zelf bepalen wat de maten moeten worden. Het enige wat je nodig hebt, is hout, een goede inbouwbrander, wat gereedschap en een vrije middag. Nu moet dat tijdens deze quarantaine periode vast en zeker goedkomen!

Dol op speciaalbiertjes (en schrijft er graag over), heeft al meer dan 18 landen in de wereld bezocht, draagt Dr. Martens en luistert graag naar Di-Rect. Meer weten? Stuur Joost eens een berichtje!